• آخرین محصولات :

  • مدیریت پسماندهای شهر تهران :


مدیریت پسماندهای شهر تهران

اصل پنجاهم  قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران:

به منظور حفظ محيط زيست کشور از آثار زيانبار پسماندها و مدیریت بهینه آنها ، کلیه وزارتخانه ها وسازمانها و موسسات و نهادهای دولتی و نهادهای عمومی غیر دولتی که شمول قانون برآنها مستلزم ذکر نام می باشد و کلیه شرکتها وموسسات و اشخاص حقیقی و حقوقی موظفند ، مقررات و سیاستهای مقرر در این قانون را رعایت نمایند.

درشهر تهران با جمعیت ساکن هشت میلیون روزانه حدود 7500 تن و سالیانه حدود 5/2 میلیون تن پسماند تولید می شود كه در این میزان پسماند با توجه به آنالیــز انجام شده حــدود 70 تا 75 درصد مواد آلی قابل كمپــوست ( زباله تر) و 20 تا 25 درصد مواد خشك قابل بازیافت و 5 تا 10 درصد سایر مواد زاید وجود دارد.میزان پسماندهای بهداشتی درمانی تهران به 75  تن در روز میرسد.علاوه بر این مقادیر قابل توجهی پسماند صنعتی به محل دفن آرادکوه تحویل داده میشود.

75 تن پسماندهای روزانه بیمارستانی با ناوگان جداگانه از 420 بیمارستان و مراکز پزشکی جمع آوری و حمل می‌شود كه طبق قانون پسماند این وظیفه  بر عهده شهرداری  نیست. ضمنا ذكر این نكته ضروری است كه بالغ بر 7000 مركز پزشكی پسماند خود را بصورت مخلوط با پسماندهای عادی وارد چرخه پسماند می نمایند.

 

میزان پسماندهای تولیدی به عواملی زیر بستگی دارد:

· جمعیت

· وسعت

· محدوده مورد بررسی

· عوامل اقتصادی-اجتماعی-فرهنگی

· تغییرات نزولات جوی و ..

با توجه به شرایط موجود در مورد پسماند شهر تهران برای اینکه به این مهم دست پیدا بکنیم ( چون این خیلی فاصله دارد با آن چیزی که ما باید به آن برسیم ) بهترین کار همین طرح جامع مدیریت پسماند شهر تهران می باشد.

این برنامه عملی ترین اقدام برای یکپارچه سازی و هماهنگی امور مربوط به مدیریت پسماند شهر تهران می باشد. در تهیه برنامه جامع مدیریت پسماندهای تهران سیاست های عمومی کشور، شرایط خصوصی بازار، ضروریات جغرافیایی تهران و الزامات قانون مدیریت پسماند مورد توجه قرار گرفته است. در این برنامه مفهوم اصلی و پایه برای مدیریت پسماند کاهش فشار بر زمین، تصفیه بیولوژیکی مواد و تولید انرژی می باشد.این برنامه به طور صریح کاهش ، استفاده مجدد و بازچرخش ، تولید مواد و انرژی و دفع را درهم می آمیزد.

بنابراین یک مدیریت یکپارچه پسماند را برای شهر تهران ارائه می دهد. محورهای استراتژیک مدیریت جامع پسماند شهر تهران به ترتیب اولویت عبارتند از : کمینه سازی تولید، فراهم سازی امکان استفاده مجدد، افزایش بازیافت و بازیابی مواد با تأکید ویژه بر تفکیک ار مبدأ ، افزایش عملیات مکانیکی و بیولوژیکی برای بازیافت مواد و تولید کمپوست و بازیابی انرژی .

کمیته مدیریت اجرایی پسماند شهر تهران که متشکل ازاعضای زیر، ضمانت اجرایی پیدا می کنند :

· معاون خدمات شهری شهرداری تهران – رئیس کمیته

· مدیر عامل سازمان بازیافت – دبیر

· مدیر عامل سازمان خدمات موتوری

· دو نفر اعضاء علمی به پیشنهاد معاون خدمات شهری

مهمترین بحث در مدیریت زباله ، کاهش تولید زباله و استفاده از پسماند آن است و برای کاهش حجم و میزان زباله های تولیدی جدا سازی پسماند تر و خشک و به طور کلی تفکیک از مبدا بهترین راه حل  است .

در تهیه برنامه جامع مدیریت پسماند­های تهران سیاست­های عمومی کشور، شرایط خصوصی بازار، ضروریات جغرافیایی تهران و الزامات قانون مدیریت پسماند مورد توجه قرارگرفته است. در این برنامه مفهوم اصلی و پایه برای مدیریت پسماند، کاهش فشار بر زمین، تصفیه بیو­ لوژیکی مواد و تولید انرژی می­باشد. این برنامه به­طور صریح کاهش، استفاده مجدد و باز­چرخش، تولید مواد و انرژی و دفع را در هم می­آمیزد. و باید مدیریتی یکپارچه صورت گیرد.

 

 

 

نوشته شده در  دوشنبه دوازدهم بهمن 1388ساعت 10:25 بعد از ظهر  توسط مریم امیری نیا