• آخرین محصولات :

  • دفع پسماندهای خانگی در استان های شمالی، بحرانی جدی است :


مدیركل محیط زیست گیلان:

دفع پسماندهای خانگی در استان های شمالی، بحرانی جدی است

بندرانزلی - مدیركل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: پسماندهای خانگی در استان های شمالی بحران جدی است كه توجه به آن باید در اولویت قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، 'امیر عبدوس' روز چهارشنبه در همایش بهداشت محیط با اشاره به انواع مختلف پسماندهای موجود اعم از خانگی، صنعتی، پزشكی، ویژه و كشاورزی افزود: بیشترین معضل را در ارتباط با پسماندهای خانگی داریم.

وی اظهار كرد: مدیریت پسماند شامل چهار مرحله است كه مهمترین آن كاهش تولید زباله است.

مدیركل حفاظت محیط زیست گیلان بر ضرورت محصور كردن محل دفن زباله، حوضچه های رسوب گذاری، جلوگیری از ورود شیرابه زباله ها به رودخانه ها و سایر منابع آبی تاكید كرد.

وی با ابراز گله از وضعیت مدیریت پسماند در استان گفت: تقریبا تمامی شهرداری های گیلان حداقل یك پرونده در خصوص وضعیت نامناسب مدیریت زباله هایشان در دستگاه قضایی دارند و كماكان نیز مسئله را پیگیری می كنیم.

وی بیان داشت: البته شهرداری ها نیز مشكلات خاص خودشان از قبیل كمبود اعتبارات برای ساماندهی محل دفع زباله را مطرح می كنند.

مدیركل محیط زیست گیلان خاطرنشان كرد: تا پایان سال 94 تمام پسماندهای شهرهای ساحلی باید به روش های مكانیزه و نوین اداره شود.

به گفته عبدوس؛ طبق قانون شهرداری های كلیه مراكز استان ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت تا پایان سال 90 و بقیه شهرداری ها تا پایان سال 92 موظف به اجرای طرح تفكیك زباله از مبدا هستند.

وی با تأكید بر ضرورت اهتمام شهرداری كلانشهر رشت بر تكمیل این طرح تصریح كرد: فرایند این كار با توجه به نیاز به سرمایه گذاری بالا، چندان سودآور نیست از این رو این بخش نیاز به سرمایه گذاری یا مساعدت های دولتی دارد.

عبدوس در خصوص كار فرهنگی مورد نیاز برای این بخش گفت: كار فرهنگی از طریق آموزش و پرورش و رسانه های جمعی كشور صورت می گیرد ولی تجربه نشان داده در كشورهایی كه درآمد سرانه بالاست، توجه مردم به حفظ محیط زیست نیز افزایش می یابد.

وی خاطرنشان كرد: سه كارخانه كمپوست در گیلان داریم كه كارخانه رشت دارای ظرفیت تبدیل 400 تن زباله، كارخانه انزلی 200 تن و كارخانه رودسر كه اخیرا افتتاح شده 250 تن است.

مدیركل محیط زیست گیلان با اشاره به اینكه كمپوست یك فرایند بوزا و مزاحم برای ساكنان اطراف است، گفت: از آنجا كه ما در گیلان سرزمین پهناور نداریم، مكان یابی برای احداث كارخانجات كمپوست بسیار مشكل است.

وی در پاسخ به انتقاد یكی از شركت كنندگان در همایش در خصوص روی آوردن برخی استان ها به نصب نیروگاه های زباله سوز چینی گفت: از این زباله سوزها بازدید شده و نگرانی در مورد آلودگی های آنها وجود ندارد.

وی خاطرنشان كرد: برنامه برای كاهش میزان رطوبت زباله در زمان تفكیك از مبداء نیز در حال انجام است.

عبدوس با اشاره به وجود انواع دستگاه زباله سوز ، مخلوط سوز و پس سرندی سوز ( ریجكت سوز) افزود: احداث سه كارخانه زباله سوز دیگر نیز از محل منابعی كه در چین داریم، پیش بینی شده است.

وی تصریح كرد: با توجه به مشكلات موجود در رابطه با شهرهای شمالی مثل بالا بودن آب های زیرزمینی، گرانی و كمبود زمین، طبق بررسی های صورت گرفته در خصوص روش های مختلف مدیریت پسماند ، زباله سوز بعنوان بهترین گزینه موجود انتخاب شد.

به گزارش ایرنا، پانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران با همكاری دانشگاه علوم پزشكی گیلان ، معاونت تحقیقات و فناوری ، انجمن ملی بهداشت محیط ایران ، دانشگاه علوم پزشكی تهران و دانشكده بهداشت روز گذشته در مجتمع فرهنگی دهكده ساحلی انزلی گشایش یافت و تا 11 آبان ماه ادامه دارد.ك/2

620/695/506

انتهای خبر / خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) / کد خبر 80395408